Kod komšija pomama za brašnom, pirinčem i testeninama

Zbog epidemije koronavirusa, prodaja nekih namirnica u Sloveniji porasla je više od četiri puta.

Region

Izvor: Tanjug

Subota, 04.04.2020.

12:22

Kod komšija pomama za brašnom, pirinčem i testeninama
Foto: Depositphotos, bitpics

Prodaja brašna, pirinča i testenina je porasla više od četiri puta u sedmici od 9. do 15. marta, u poređenju sa istim periodom prošle godine, prikazuju podaci statističke agencije Nilsen.

Isto tako, žitarice, konzervirano meso i gotovi sosovi i supe zabeležili su rast prodaje između 200 i 300 odsto, navodi novinska agencija STA, podsećajući da je vlada Slovenije proglasila epidemiju 12. marta.

Maloprodajne radnje u Sloveniji zabeležile su rast vrednosti prodaje od 67 odsto u odnosu na uporedivu sedmicu prošle godine, odnosno period od 11. do 17. marta 2019.

Vrednost prehrambene robe prodate u radnjama širom zemlje porasla je za 64 odsto, dok je vrednost prodate neprehrambene robe porasla za 77 odsto.

Velika potražnja vladala je takođe za sapunima i plastičnim rukavicama, povećavši se za 200 do 300 odsto, a prodaja rukavica je potom porasla za gotovo 400 odsto u sedmici od 16. do 22. marta, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: