Proglasili tajnom imena kupaca Nove banke

Centralna banka Crne Gore (CBCG) proglasila je tajnom imena dve osobe koje su postale vlasnici 100 odsto kapitala Nove banke, piše podgorički "Dan".

Region

Izvor: MINA-BUSINES

Sreda, 22.01.2020.

11:58

Proglasili tajnom imena kupaca Nove banke
Foto: Depositphotos/okuka67

Radi se o transakciji vrednoj 7,1 milion evra.

Iz Nove banke je u julu prošle godine najavljeno da se planira prodaja vlasničkih akcija kompaniji pod nazivom Adriatic Capital LLC, registrovanoj na Floridi, podseća agencija Mina.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), pre nekoliko dana novi vlasnik Nove banke postala je ofšor kompanija Adriatic Capital LLC, koja ima adresu registrovanu u Delaveru.

Iz CBCG su medijima nakon transakcije saopštili da su dva fizička lica, državljani Кanade i Sjedinjenih Američkih Država, osnovali Adriatic Capital LLC.

Na pitanje Dana da otkriju identitet te dve osobe, odgovoreno je da se radi o podatku kojem je određen "stepen tajnosti".

"Uvažavajući vaša interesovanja u vezi sa odobrenjem CBCG za sticanje kvalifikovanog učešća u Novoj banci, obaveštavamo vas da je postupak ispitivanja svih relevantnih činjenica i njihove ocene, kao i davanje dosadašnjih obaveštenja po ovom pitanju sprovedeno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i internim aktima CBCG", navodi se u odgovoru.

Iz te monetarne institucije su dodali da predmetni zahtev sa pratećom dokumentacijom ima određenu klasifikaciju stepena tajnosti.

"CBCG, u cilju dosledne primene zakona i propisa koji proizilaze iz njega, ne može davati detaljnije informacije po tom pitanju, osim u propisanim slučajevima“, kazali su njeni predstavnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: