Komšije se sve više naoružavaju: Posle Turske i Amerike, stiže oružje iz Izraela

Crna Gora će od kompanije "Elbit" iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Region

Izvor: Sputnik

Subota, 14.12.2019.

16:30

Komšije se sve više naoružavaju: Posle Turske i Amerike, stiže oružje iz Izraela
Foto: Ilustracija, Depositphotos, ziss26

Bošković je, uoči posete Izraelu, rekao da je Vlada dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman sa Izraelom i njenom kompanijom "Elbit" kako bi naoružala borbena vozila.

On je kazao da je to spoj koji će omogućiti najbolju moguću opremljenost pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), a pre svega pešadijskih jedinica.

"To nam je bio plan, da dve pešadijske čete VCG opremimo lakooklopnim vozilima kako bismo im omogućili da mogu bez izlaganja opasnosti izvršavati svoje zadatke, a na najbolji mogući način omogućiti njihovo participiranje u međunarodnim misijama", rekao je Bošković, prenosi Sputnjik.

On je podsetio i da će Turska Vojski CG donirati 16 miliona evra za obnovu kompletnog voznog parka, pre svega transportnog programa.

"Na taj način će, nakon što su nabavljeni helikopteri, biti zaokružen jedan veliki proces modernizacije VCG sredstvima", rekao je Bošković.

Portal "Balkanska bezbjednosna mreža" krajem novembra naveo je da je u budžetu Crne Gore za 2020. godinu predviđeno da se uzme kredit od 35 miliona evra za nabavku daljinski upravljanih borbenih stanica za naoružavanje lakih oklopnih vozila JLTV čiju je nabavku CG ugovorila sa Vladom SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: