Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva

Vojska je u prvoj polovini 2019. godine rekonstruisala oko 180 kilometara putne infrastrukture u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Region

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

14:59

Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva
Ilustracija FOTO: Depositphotos, silvae

Inžinjerijska četa VCG počela je radove na proširenju puta Rogami – Đurkovići u dužini od tri kilometara, kako bi se put pripremio za asfaltiranje.

Nakon proširenja puta i pripreme za novo asfaltiranje, lokalno stanovništvo će dobiti rekonstruisani novi put širine pet metara.

Ministar odbrane Predrag Bošković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišli su radove u Piperima.

"Ova aktivnost pokazatelj je da smo sposobni da u jednom kratkom vremenu budemo na više mesta, da pomažemo civilnom stanovništvu i lokalnim samoupravama kod rekonstrukcije ili izgradnje nove infrastrukture", kazao je Bošković, javlja RTCG.

Vojska Crne Gore, kako je istakao, ove godine učestvovala je u mnogo akcija, od Cetinja, Danilovgrada, Podgorice, Kolašina i Mojkovca, i na taj način omogućila da se stvore bolji uslovi za lokalno stanovništvo, da imaju bolje pristupne puteve, pre svega u svojim selima i kućama.

"Takođe, u narednom periodu omogućićemo da i neke druge opštine u Crnoj Gori, gde će biti prisutna mehanizacija Inžinjerije VCG, ostvare mogućnost bolje komunikacije sa gradskim sredinama, jer mislim da je to upravo i jedna od misija i ciljeva Vojske", poručio je Bošković.

Ministar je istakao pozitivne rezultate saradnje opštine Podgorica sa drugim institucijama i Vladom Crne Gore.

Vojska istovremeno izvodi radove u Kučima na relaciji Kržanja – Ptikalj u dužini od 5 km, gde je završeno proširenje puta i u toku su pripreme za asfaltiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: