Radovi se privode kraju - otvaranje dograđenog terminala u junu

Otvaranje dograđenog terminala aerodroma Split očekuje u junu ove godine, jer radovi na rekonstrukciji teku po planu i privode se kraju.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2019.

08:35

Radovi se privode kraju - otvaranje dograđenog terminala u junu
Foto: Thinkstock

To je rečeno prilikom posete hrvatskog ministra mora, saobraćaja i infrastrukture Olega Butkovića aerodromu u Kaštelima, prenosi Seebiz.

Projekt uključuje dogradnju putničkog terminala površine 35.000 kvadratnih metara, izgradnju pešačkog mosta dužine 120 metara, autobuskog terminala za 50 autobusa i parkirališta za 900 vozila, kao i rekonstrukciju postojećeg terminala.

"U ovom trenutku aerodrom Split je najveći infrastrukturni projekt u avio saobraćaju u Hrvatskoj, ukupna mu je vrednost 450 miliona kuna (60 miliona evra)", izjavio je Butković i podsetio da je aerodrom građen po koncesijskom modelu, a dubrovački aerodrom novcem iz fondova Evropske unije, dok je rekonstrukcija i dogradnja novog terminala finansirano većinom vlastitim sredstvima.

On je kao posebno važan ocenio projekat železničkog povezivanja splitskog aerodroma i trajektne luke, za koji HŽ Infrastruktura izrađuje dokumentaciju.

"Postoje evropska sredstva za takve i slične projekte i takvu priliku moramo iskoristiti", rekao je Butković i naglasio da očekuje da bi radovi na projektu železničkog povezivanja splitskog aerodroma i trajektne luke mogli da počnu 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: