Hit: Dobio račun od 0 RSD, otišao je u poštu uredno da plati...

Mnogo hje onih koji strepe od pogleda na poštanski sandučić, jer tamo su obično samo računi ili opomene.

Region

Izvor: Slobodna Dalmacija

Subota, 23.02.2019.

10:27

Hit: Dobio račun od 0 RSD, otišao je u poštu uredno da plati...
(Foto: Thinkstock)

Međutim, ima i onih upozorenja za kašnjenje uplate od 0 dinara.

Da, da, dobro ste pročitali – nemate ništa za plaćanje jer na računu piše iznos od 0,00 dinara. Tačnije, kuna, jer ovaj slučaj dolazi iz komšiluka.

Sporna opomena ima čak i rok plaćanja. A takav račun dobio je jedan čovek koji je ujedno i pisac satiričar, pa je odlučio se našali s ljudskom glupošću, piše Slobodna Dalmacija.

Plus, jasno je da slanje poštom ili kurirskim servisom košta, kao i ispis formulara, pa i samog računa.

Čovek je prepričao i dijalog kada je otišao da plati sporni račun:

"Dobar dan, platio bih račun“

"Izvolite“.

"Evo“.

"Vi mene ko zaj****ate.

"Ne. Da li tu piše da treba platiti do toga i toga datuma. Ako mi ne overite da sam pristupio po nalogu, oni mogu ovo imat u evidenciji i dati na dalju obradu, a onda bi moglo biti lepih troškova“.

"Pa vidi se da je nula“.

"Ne vidi to svako“.

"A ko to pored zdravih očiju ne vidi?“

"Pa ovi koji su mi poslali uplatnicu“.

"Ma, oni vam moraju to poslati radi interne evidencije“.

"Onda vi meni udrite pečat da sam platio“.

"Šeefeeee..."

Ovo je ono što se odigralo na šalteru, a tamošnji novinari tražili su odgovor iz Hrvatskog telekoma u vezi s uplatnicom na taj nesvakidašnji iznos: "....Možemo da pretpostavimo kako je korisnik dobio račun na kojem je naveden iznos u kojem su obračunate usluge, kao i pripadajući PDV. Račun na kojem su obračunate usluge korišćene u mesecu ne iznosi 0,00 kuna, već je upisan u iznosu koji je veći od 0,00 kuna. Na istom računu je obavljen i odbitak iznosa koji je korisnik verovatno preplatio prilikom plaćanja prethodnih računa te se sve navedene informacije nalaze na računu. Budući da se radi o iznosu od 0,00 kuna, prinudnu naplatu nije moguće pokrenuti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: