Hrvate izdale SAD, ali tvrde: Avioni od Lokida ili Saba

Hrvatska ne odustaje od aviona, tamošnji premijer tvrdi da je država u razgovorima sa "Lokid Martinom" i "Sabom".

Region

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.02.2019.

08:02

Hrvate izdale SAD, ali tvrde: Avioni od Lokida ili Saba
(Foto: Thinkstock)

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je za HRT da Hrvatska, nakon propale nabavke izraelskih borbenih aviona F-16 Barak, i dalje namerava da modernizuje ratno vazduhoplovstvo i da cilja na avion zapadne tehnologije.

Hina prenosi da je Plenković kazao da su u Minhenu, gde on učestvuje na Minhenskom bezbednosnom forumu, hrvatski predstavnici razgovarali sa predstavnicima američkog proizvođača "Lokid Martina" i švedske firme "Sab".

"Mi smo i na ovoj velikoj konferenciji, gde dolaze i ljudi iz sveta odbrambene industrije iskoristili ovu priliku i za razgovor sa predstavnicima "Lokid Martina" i sa predstavnicima "Saba", rekao je Plenković.

Podseća se da je, nakon što je propala nabavka izraelskih borbenih aviona F-16 Barak, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao pre desetak dana da ne odustaje od stava da su Hrvatskoj potrebni višenamenski borbeni avioni, a da će se o tome koje će avione Hrvatska nabavljati odlučiti nakon analize tog propalog pokušaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: