Danak iseljavanju: Uvoze 60.000, prvi put i medicinske sestre

Do kraja ovog meseca hrvatska vlada će utvrditi godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca u 2019. na kojoj bi trebalo d ase nađe čak 63 600 radnika

Region

Izvor: HRT/V.K.

Sreda, 19.12.2018.

08:40

Danak iseljavanju: Uvoze 60.000, prvi put i medicinske sestre
Foto: Thinkstock

Prvi put Hrvatska će uvesti i 200 stalnih medicinskih sestara ili tehničara, ali ipak najviše nedostaje radnika u građevinskom i turističkom sektoru.

Rikardo Heski, izvršni direktor Jadranka hotela kaže da Jadranka hoteli stavljaju naglasak na internu edukaciju radnika, čime ih stimulišu da dolaze kod njih i da gledaju na dugoročnu saradnju, što je u interesu obema stranama, navodi HRT.

"Karijera u turizmu nudi brojne mogućnosti i nudi vam da svoja znanja jako dobro plasirate na tržištu rada“, govori Heski.

"Osim što nastojimo osigurati najkvalitetnije uslove za naše radnike, nastojimo im osigurati i dodatne beneficije, te ih nagrađujemo za vernost“, naglašava Hesky i dodaje kako imaju najviše radnika iz Slavonije, a od stranaca iz BIH, Srbije i Makedonije."

"Ova kvota za zapošljavanje stranaca u 2019. godini je znatno veća nego u prošloj godini, ali smatramo da odgovara realnim potrebama na tržištu rada“, napominje Davorko Buškulić-Lemić iz Uprave za tržište rada i zapošljavanje i naglašava da "Hrvatska ima na zavodu za zapošljavanje 147.000nezaposlenih i cilj nam je da aktiviramo domaću radnu snagu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: