Prelomni trenutak: "Ili ćemo postati veliki ili ćemo propasti"

Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapjesko i Mate Rimac potpisali su ugovor o zajmu vrednom 30 miliona evra.

Region

Izvor: Novac.hr, Adriano Milovan

Ponedeljak, 10.12.2018.

15:25

Prelomni trenutak:
Foto: Thinkstock

Ovaj kredit će automobilska kompanija iskoristiti za veća ulaganja u istraživanje i razvoj električnih automobila i njegovih delova.

"EIB sklapa partnerstvo s kompanijom koja piše istoriju svetske automobilske industrije. EIB je ponosan što može podstaći stvaranje radnih mjesta, ojačati lokalnu privredu i hrvatski izvoz, kao i tranziciju prema ekološki prihvatljivom saobaćaju", istakao je Skanapjesko.

Ni Rimac nije krio zadovoljstvo zbog dobijanja kredita koji će mu pomoći u daljem razvoju poslovanja, pa je i drugim hrvatskim startapovima s uspešnim projektima preporučio da apliciraju za kredite te banke, piše Novac.hr.

"Mi konstantno rastemo, samo u ovoj godini zaposlili smo više od 200 ljudi. Brzina zapošljavanja nam je ograničena time koliko novih kvalitetnih ljudi možemo naći i koliko ih možemo primiti u odnosu na postojeće. Taj tempo će se nastaviti i verujem da ćemo u sledećih četiri ili pet godina, ako nam se planovi ostvare, dosegnuti 1.000 ljudi", rekao je Rimac novinarima nakon potpisivanja ugovora.

On je dodao da kompanija ne može da opstane takva kakva je sada, ili će stvarno postati velika i značajna ili će propasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: