Hrvatski Konzum stiže u Makedoniju

Hrvatski "Konzum", koji je deo Agrokor grupe, već nekoliko meseci skenira poslovanje supermarketa u Makedoniji i intenzivno razmišlja o ulasku na to tržište.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 19.10.2018.

08:25

Hrvatski Konzum stiže u Makedoniju
(Foto: Thinkstock)

To su za portal "Skopje Info" potvrdili izvori iz kompanije koja je angažovana da analizira razvoj tržišta i uslove u Makedoniji.

U informaciji tog portala navodi se da ti izvori potvrduju da je analiza pri kraju i da je hrvatska kompanija praktično pred odlukom da započne investicione aktivnosti u Makedoniji. Ako sve bude po planu početkom naredne godine prvi "Konzum" bi trebalo da bude otvoren u Skoplju.

"Konzum" je najveći hrvatski lanac supermarketa sa više od 12 hiljada zaposlenih i 700 supermarketa. Osim u Hrvatskoj, prisutan je na i tržištu Bosne i Hercegovine, kao i Srbije i Crne Gore u kojima posluje pod brendom "Idea".

U proteklom periodu ova kompanija se suočila sa reorganizacijom zbog čega je zatvorla veći broj marketa i otpustila radnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: