"Preko Rijeke, Kopra, Pireja i BG, kineski div hoće i ovu luku"

Najveća kineska brodarska kompanija COSCO Shipping želi da uvrsti Luku Ploče u svoje poslovne planove.

Region

Izvor: SEEbiz

Sreda, 26.09.2018.

08:41

Foto: Thinkstock

Ta kompanija radi na uspostavljanju redovnih brodskih veza kojima će ona postati odredište za uvoz i izvoz roba od 2019. godine, potvrdio je u Sarajevu Vladimir Lekić, direktor regionalnog predstavništva ove kompanije koja raspolaže trećom po veličini trgovačkom flotom na svetu, piše Seebiz.

"BiH je za nas zanimljiva jer postoji mogućnost korišćenja različitih ulaznih luka za tržište, na tom planu mi trenutno nudimo servis preko luke Rijeka, a u nekom narednom periodu govorićemo o uvođenju servisa na luku Ploče, koja je jako značajna", kazao je Lekić.

Istakao je da je COSCO kompanija koja je i ranije bila prisutna u BiH, kontrolišući tržište iz susednih zemalja, a odluka da direktno uđu u BiH u vezi je s Inicijativom „Jedan pojas, jedan put“, ali i u vezi s velikim prisustvom kineskih kompanija.

"Predstavništvo u Sarajevu donosi direktno prisustvo brodara COSCO Shipping na tržištu BiH, lokalnu podršku strankama kroz direktnu i efikasnu komunikaciju, podršku pri generisanju dodatne vrednosti i usluge, maksimalnu efikasnost pri radu, stratešku okrenutost prema BiH špediterima", kazala je šefica predstavništva COSCO Shipping Dragon Maritime za BiH Meliha Mujezinović.

"Vizija naše kompanije u potpunosti sledi viziju Kine i mi smo uvereni da će „Pojas i put“ doneti ekonomski napredak za BiH – COSCO servisi trenutno se odvijaju preko luka Rijeka, Koper i Pirej, preko Beograda, a u planu su razvoj i ulaganjima i u BiH", istakla je Mujezinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: