Nemci se vraćaju, nije ih uplašio rat VW-a i Bosanca

Kompanija Eissmann Automotive Deutschland GmbH u BiH traži dobavljače za alat i mašinogradnju.

Region

Izvor: Biznisinfo.ba

Utorak, 22.05.2018.

10:45

Nemci se vraćaju, nije ih uplašio rat VW-a i Bosanca
Foto: Thinkstock

Kako je objavila Privredna komora Federacije BiH, kompanija Eissmann Automotive je specijalizovana za izradu elemenata enterijera u vozilima.

Prema podacima do kojih je došao BiznisInfo, kompanija je lani ostvarila prihode od prodaje od 470 miliona evra. Firma ima 13 fabrika a zapošljava više od 5.000 ljudi.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Nemci traže dobavljače u BiH. Isto je učinio i automobilski koncern Folksvagen, ali je on nakon određenog vremena rešio da uđe u klinč sa firmom Prevent bosankohercegovačkog biznismena Nijaza Hastora.

Folksvagen je rešio da prekine saradnju sa tom firmom koja za njega proizvodi kućišta prenosnih mehanizama. To se smatra odmazdom Folksvagena za postupak ES, koji je svojevremeno prestao da šalje potrebne delove velikom koncernu iz Volfsburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: