Potez milijardera govori sve - "precenjeni" će krahirati

Dok velike „njuške” vide znakove upozorenja na tržištima, ali još ne preduzimaju ništa, egipatski milijarder Naguib Saviris odlučio je da krene u akciju.

Region

Izvor: Novac.hr

Sreda, 02.05.2018.

13:50

Potez milijardera govori sve -
Foto: Thinkstock

Uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato, prenosi Novac hr.

U intervjuu za Blumberg, Saviris je rekao kako veruje da će cene zlata porasti te s trenutne vrednosti od nešto više od 1.300 dolara dosegnuti 1.800 dolara po unci, dok će, s druge strane, "precenjena" tržišta deonica krahirati.

"Naposletku imate Kinu koja neće prestati ulagati u zlato. Uostalom, ljudi imaju tendenciju investirati u taj plemeniti metal za vreme krize, a trenutno postoji puno kriza”, rekao je egipatski milijarder. "Pogledajte Bliski istok i ostatak sveta, a gospodin Tramp ne pomaže."

No, američki predsednik Donald Tramp pomaže Savirisu na jedan način. Ako se uspe postići severnokorejski mirovni sporazum, egipatske investicije u tu zemlju mogle bi mu se napokon isplatiti. Naime, Saviris je osnovao prvi telekom u Severnoj Koreji, Koryolink, koji posluje u sklopu njegovog Global telekom holdinga (nekadašnji Orascom Telecom Holding).

Ovaj drugi najbogatiji Egipćanin rekao je kako bi mu sporazum omogućio povrat nekih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: