Kinezi ulažu u Hrvatsku - prave fabriku, 500 radnika

Projekat fabrike električnih automobila i skutera u poslovnoj zoni Nova Sela u hrvatskoj opštini Kula Norinska ide dalje.

Region

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2018.

13:30

Kinezi ulažu u Hrvatsku - prave fabriku, 500 radnika
Foto: Thinkstock

Korak ka konačnoj realizaciji toga za Neretvu važnog investicionog projekta je i nedavno potpisivanje kupoprodajnog ugovora između opštine Kula Norinska i kompanije "Green Tech Group" za parcele u poslovnoj zoni Nova Sela, na kojima će investitor graditi fabriku, piše Slobodna Dalmacija.

Uskoro se očekuje i početak radova na uređenju komunalne infrastrukture unutar poslovne zone koja se nalazi nedaleko od međunarodnoga graničnog prelaza Nova Sela.

Reč je o kineskom investitoru Karlu Soongu i njegovom hrvatskom partneru Antonyju Ninčeviću (kompanija "Green Tech Group" registrirana je u Zadru) koji će se baviti proizvodnjom električnih skutera i automobila.

Na tim poslovima proizvodnje i sklapanja električnih vozila u idućih nekoliko godina moglo bi se zaposliti i do 500 radnika. Ukupna vrednost investicije procenjena je na oko 100 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: