Rusi u čudu, Hrvati ih teraju iako im nude još bolje

Ministar državne imovine Hrvatske Goran Marić najavio je da bi Vlada mogla da raskine ugovor o izgradnji luksuznog rizorta Kupari s ruskom kompanijom Avenue.

Region

Izvor: Veèernji list

Utorak, 20.02.2018.

12:23

Rusi u čudu, Hrvati ih teraju iako im nude još bolje
Foto: Thinkstock

Investitori su iznenađeni izjavama ministra Marića i nije im jasno zašto bi Vlada odustala od gradnje luksuznijeg kompleksa i na kraju i od veće investicije nego što je planirano.

"Napravićemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne sprovodi potpisano pa je moguće da će ugovor biti raskinut. Ako ga raskinemo, biće zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele da menjaju uslov nakon konkursa, a na to nećemo pristati. Odlaganje više nije moguće jer jedino Hrvatska trpi štetu", rekao je Marić, prenosi Večernji list.

Na to mu prvi čovek kompanije Avenue ulaganja Ivan Paladina odgovara da nijedan uslov konkursa nije prekršen i da su za svoje zahteve o izmeni projekta dobili i službeni pristanak ministra Marića lično i svih ministarstava uključenih u projekat.

Projekat je uključivao gradnju hotela visoke kategorije s 400 smeštajnih jedinica u saradnji sa operaterom Ritz Carlton u koji bi se uložilo 96 miliona evra. Avenue grupa sada je predložila još luksuzniji objekat koji bi imao 200 smeštajnih jedinica s operaterom čije ime ne želi službeno da objavi i ulaganjima od 125 miliona evra odnosno 625.000 evra po jedinici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: