Đukanović ima novi angažman - i to u svojoj firmi

Milo Đukanović, aktuelni lider vladajuće DPS, prijavio je novi radni angažman u svojoj firmi Kapital invest, gde je savetnik za ekonomsko-finansijske projekte.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.02.2018.

10:52

Đukanović ima novi angažman - i to u svojoj firmi
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Đukanović, koji je najverovatnije ponovo kandidat za predsednika Crne Gore na izborima u aprilu, je to naveo u podacima o imovinskoj karti dostavljenim Agenciji za sprečavanje korupcije ASK godinu po prestanku funkcije, piše Dan i tvrdi da on Agenciji nije dozvolio da prekontroliše njegove eventualne bankarske račune i moguće poreklo novca.

Prema zvaničnim podacima, Đukanović prima platu samo u Kapital invest gde mesečno zarađuje 1.500 evra. Predsednik je i Košarkaškog saveza Crne Gore u kome ne prima nadoknadu.

On je stoprocentni vlasnik firme Kapital invest, polovine firme Global Montenegro, te 25 odsto akcija Univerzitasa, u okviru kojeg radi Univerzitet Donja Gorica (UDG).

Prema imovinskom kartonu Đukanovića, firma Global Montenegro poseduje zemljište u Budvi površine 20.130 kvadratnih metara koje je pod hipotekom.

Za Đukanovićevu firmu Kapital invest nema podataka o nekretninama, a u njenom vlasništvu je automobil marke audi A6.

Đukanović je vlasnik stana od 187 kvadratnih metara u Podgorici.

Na njegovo ime vode se i ruševine objekata od 30, odnosno 40 kvadratnih metara koje je kupio u Nikšiću.

Đukanović poseduje i pašnjak 5. klase u katastarskoj opštini Kočani, veličine 440 kvadrata.

Osim tog pašnjaka, poseduje još dva od 805 i 243 kvadrata, takođe, u Kočanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: