Probijanje još jednog tunela na auto-putu do Jadrana

Na auto-putu Bar-Boljare, zaključno sa prvom sedmicom februara, završeni su radovi na iskopu i primarnoj podgradi tunela u dužini od 26,2 kilometra.

Region

Izvor: SEEbiz

Subota, 17.02.2018.

16:16

Probijanje još jednog tunela na auto-putu do Jadrana
(Foto: Thinkstock)

To je 75% ukupne dužine svih tunela na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, koju gradi kineska kompanija China Road and Bridge Construction (CRBC).

Prema podacima Ministarstva saobraćaja i pomorstva, u koje su Vikend novine imale uvid, radovi su se u januaru odvijali na celoj dionici, iako slabijeg intenziteta zbog novogodišnjih praznika i nepovoljnih vremenskih prilika, prenosi Seebiz.

"Završeni su radovi na probijanju četiri tunela, a u toku februara očekuje se i proboj tunela Mala trava, čija ukupna dužina iznosi 3.727 metara. Tunel se nalazi na trećoj sekciji, u blizini Veruše",- navodi se u podacima Ministarstva.

Vremenske neprilike posebno su uticale na intenzitet radova na mostovima i otvorenoj trasi, ali se i pored toga očekuje skora izgradnja rasponske konstrukcije mosta Moračica, najzahtjevnijeg objekta prioritetne dionice auto-puta.

Na samoj trasi auto-puta dugoj 41 kilometar, planirana je gradnja 20 mostova. Radovi se trenutno izvode na 15 mostova, različitog intenziteta.Kada je reč o tunelima, kojih na prioritetnoj deonici ima 16, do sada su potpuno probijena njih četiri – Jabučki krš, Klopot, Vilac i Mrke, dok će Mala trava biti peti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: