Hrvati imaju novi adut, traži ih ceo svet

Hrvatski proizvođači parketa ovih dana imaju pune ruke posla, a njihov parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci.

Region

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

12:37

Hrvati imaju novi adut, traži ih ceo svet
Foto: Thinkstock

Koliko je novih ugovora, još nije poznato, međutim devet hrvatskih proizvođača parketa - Drvoproizvod, Evolen, FI MA, PPS Majur, Spačva, Pana, Exportdrvo, PPS Galeković i Pan Parket je prezadovoljno nastupom na najvećem svetskom sajmu podnih obloga Domotex 2018, piše Večernji list.

"Ne obnavljaju se samo postojeći ugovori sa starim kupcima. Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci, koji su pre radili s Poljacima i Kinezima, a sad se okreću kvalitetnijim proizvodima u koje se naši drvoprerađivači uklapaju i cenom i rokovima isporuke", kaže Petar Ćurić, sekretar Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK, koji je organizovao zajednički nastup hrvatskih parketara u Hanoveru.

"Vreme je da proizvodnju parketa ujedinimo pod jednim brendom za svetsko tržište, koje bi nam donelo rast narudžbi i profita najmanje 5 do 10 odsto", rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: