"U zimski turizam 60 mil EUR, stižu investitori"

Crnogorski premijer Duško Marković najavio je da će do 2020. godine u crnogorski zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

12:33

Foto: Thinkstock

Marković je posle obilaska zimskih centara u Kolašinu i na Žabljaku napomenuo da je u ovim centrima obnovljen dio infrastrukture koji se tiče žičara, da su staze dobro pripremljene, a putevi do ski centara prohodni.

On je istakao da je, kada je reč o Žabljaku, raspisan tender za izradu nove žičare šestoseda i četiri kilometra novih staza.

“Ono šta radimo u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju govori nam da ćemo do 2020. na tom prostoru uložiti više od 60 miliona evra”, rekao je Marković.

On smatra da će na taj način Crna Gora i njena privreda imati kvalitetnu zimsku i letnju ponudu, te da će imati nove investitore, koji će graditi hotele, otvarati nova radna mesta.

Marković je izrazio uverenje da će to biti snažan podsticaj crnogorskoj ekonomiji i kvalitetu života na severu.

Prema njegovim rečima, pred ovu zimsku turističku sezonu nadležni organi i preduzeća koji se bave turizmom uradili su sve što je neophodno što je rezultiralo dobrim početkom i velikim brojem gostiju tokom praznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: