Komšije osvajaju svet, Srbije još nema na listi

Izvoz nameštaja iz Bosne i Hercegovine za devet meseci ove godine iznosio je 374,7 miliona KM i veći je za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

14:33

Komšije osvajaju svet, Srbije još nema na listi
Foto: Thinkstock

Prema analizi Asocijacije drvne industrije i šumarstva Spoljnotrgovinske komore BiH, izvoz nameštaja je učestvovao sa 38,8 odsto u ukupnom izvozu drvne industrije.

Što se tiče strukture najviše su se izvozila sedišta i delovi od drveta, nameštaj za trpezarije i dnevne sobe, nameštaj za spavaće sobe, te drveni kuhinjski i kancelarijski nameštaj.

Sedišta su se najviše izvozila u Nemačku, Austriju i Italiju, kancelarijski nameštaj u Nemačku, Švedsku i Hrvatsku, dok se kuhinjski nameštaj pretežno izvozio u Švajcarsku, Hrvatsku, Norvešku, Austriju..

Spavaće sobe i nameštaj od drveta za dnevne sobe i trpezarije najviše se izvozio u Nemačku, Holandiju, Hrvatsku, Češku, a ostali drveni nameštaj i delovi izvozili su se pretežno u Nemačku, Hrvatsku, Češku, Italiju..

Izvoz montažne drvene gradnje u devet meseci činio je 1,4 odsto ukupnog izvoza drvne industrije, što je 13,4 odsto više nego u istom periodu lani. Montažne drvene kuće najviše su se izvozile u Švedsku, Švajcarsku i Francusku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: