Svetom se širi hrvatska "tajna", sve diskretno

Kada milijarder Roman Abramovič boravi na jugu Hrvatske, svi to znaju, jer je njegova skupocena jahta nadaleko prepoznatljiva.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Utorak, 14.11.2017.

12:03

Svetom se širi hrvatska
Foto: Thinkstock

Međutim, na istoku Hrvatske postoji oaza koju posećuju takođe vrlo imućne osobe iz celog sveta, piše Glas Slavonije.

Velika je razlika u tome što je u njoj odmor potpuno drugačijeg tipa, bez jahte ili prepoznatljivih i nadaleko vidljivih obeležja. Sve se događa u velikoj diskreciji, bez fotografa, kamera i medija. Naime, gosti iz celoga sveta, manje ili više imućni, vrlo rado dolaze u Baranju i sa zadovoljstvom svake godine ostavljaju milione kuna - zbog lova.

O detaljima vrlo uspešnog lovnog turizma na području Baranje u javnosti se relativno malo zna. S vremena na vreme procure priče o tome da u lov u, na primer, poznatom tikveškom lovištu, koje se službeno naziva Državno lovište Podunavlje-Podravlje, dolaze bogati menadžeri i vlasnici velikih svetskih kompanija, kao i članovi plemićkih porodica, iz gotovo celog sveta.

Vest koja se nedavno čula - da je septembru ove godine lovac iz jedne evropske zemlje u tikveškom lovištu imao rekordan ulov, do sada nezabeležen na ovim prostorima, podstakla je priču o lovnom turizmu koji se razvija u okrilju Hrvatskih šuma. Domaćin je Vlado Jumić, voditelj Uprave šuma Osijek.

"Tačno je, naši su gosti, pojednostavljeno rečeno, oni koji užitak lova mogu da plate. A lov i usluga koju nudimo svakako su vrhunski. Za nas je lov važan privredni resurs. Gosti koji nam dolaze uglavnom su iz inostranstva, iz Francuske, Austrije, Nemačke, Italije, Saudijske Arabije, SAD-a... Domaćih nema mnogo", priča Jumić.

Tikveško lovište je u svetu na glasu kao vrlo bogato. Jumić objašnjava kako je diskrecija gostima koji dolaze da uživaju u lovnom turizmu jako važna i da se zbog toga mnogi rado i vraćaju u Baranju.

Najviši standard smeštaja nudi se u Zlatnoj gredi, gde se nalazi 16 odlično opremljenih soba s ukupno 31 krevetom. Gosti osim u lovu često uživaju i u drugoj turističkoj ponudi. Jumić ističe kako u Hrvatskim šumama imaju odličnu saradnju s Parkom prirode Kopački rit, a posebno s Eko centrom Zlatna Greda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: