Nezapamćeno u Hrvatskoj: Kriza i cunami...

Premijer Andrej Plenković je rekao da je zbog Agrokora Hrvtska bila u krizi - pravi privredni i finansijski cunami kakav se nije mogao ni zamisliti.

Region

Izvor: Tanjug

Nedelja, 12.11.2017.

09:54

Nezapamćeno u Hrvatskoj: Kriza i cunami...
Foto: Thinkstock

Tokom tročasovne rasprave u Hrvatskom saboru nakon izlaganja lidera opozicionog SDP Davora Bernardića, čija stranka je podnela inicijativu za opoziv vlade zbog slučaja Agrokor, pale su teške reči.

Osvrnuvši se na izlaganje Bernardića, Plenković je ponovio da vlada u potpunosti odbacuje sve predloge opozicije za njen opoziv.

Bernardiću je zamerio to što je u svom izlaganju prečesto upotrebljavao reč "spin", te dodao:" Pa neki Englezi u celom životu ne izgovore tu reč koliko ste je vi puta danas rekli".

"Pred nama je bila kriza, privredni i finansijski cunami kakav Hrvatska nije mogla ni da zamisli", rekao je Plenković.

Vlada se, tvrdi, s tim problemom suočila usvajanjem Zakona o vanrednoj upravi u društvima od sistemskog značaja i time izbegli ogromne troškove za državni budžet.

Rekao je i da ceo taj proces Hrvatsku nije koštao ni jedu jediu kunu.

Plenković je odbacio tvrdnje opozicije da je država intervenisala i nacionalizovala Agrokor.

"Postupili smo prema načelu razmernosti, u skladu sa Ustavu, jer je ovde opšta dobrobit najvažnija i time smo se vodili", kazao je premijer.

Dodao je da bi alternativa značila otvaranje stečajnog postupka pred nekoliko sudova u Hrvatskoj i izazvala potpuni haos u privredi, dok bi posledice bile takve da Hrvatska ne bi ostvarila najbolju turisticku sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: