Putnik u čudu: Iz Hrvatske u Bazel, mogu samo RSD

Iako Viz er na relaciji Osijek - Basel leti od maja, čini se da nisu sigurni odakle poleće i sleće, kao i koje valute vrede u zemljama iz kojih i u koje leti.

Region

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

15:15

Putnik u čudu: Iz Hrvatske u Bazel, mogu samo RSD
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako piše Glas Slavonije, ovih dana se listu obratio gradski većnik Karlo Šatvar, koji je početkom meseca leteo iz Osijeka u Bazel.

“Prvi sam put leteo na toj liniji i tokom leta i želeo sam da kupim sok. Međutim, kako im se blokirao POS uređaj, nisam mogao platiti karticom, pa mi je osoblje ponudilo mogućnost plaćanja evrima ili srpskim dinarima. Ostao sam šokiran, jer srpske dinare, ali ni evre, ne koristimo ni u Hrvatskoj, a ni u Švajcarskoj. Tako da su svi putnici na tom letu koji sa sobom nisu imali pomenute valute ostali žedni”, ispričao je Šatvar.

Taj Osječanin je odlučio da pošalje i zvanični upit Viz eru o razlozima upotrebe tih valuta. Dobio je sledeći odgovor:

“Hvala što ste leteli Viz erom. Žao nam je zbog neugodnosti na letu. Dopustite nam da istaknemo kako mi kao prevoznik nudimo fleksibilni sistem plaćanja kako bismo putnicima omogućili što veću udobnost i praktičnost te ćemo to i dalje činiti. Budite uvereni da će nam vaše iskustvo koristiti za dalje poboljšanje pružanja optimalne usluge. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, rado ćemo vam pomoći i biti na raspolaganju.”

Na aerodromu Osijek nezvanično saznaju iz lista kako do sada nisu dobili ovakvu primdbu ni od jednog putnika, ali i da Viz er svoju najveću bazu ima u Srbiji te veliki deo njihove posade čine radnici iz Srbije, što može biti razlog da su stjuardese ponudile plaćanje u srpskim dinarima. Inače, kažu kako je na svim linijama u Evropi uobičajeno plaćanje isključivo evrima. Ali, podsetimo kako se, na primer, u avionima Britiš ervejza plaća britanskim funtama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: