Hrvati šokirani: Najteža afera od osamostaljenja

Revidirani izveštaj za koncern Agrokor šokirao je mnoge u Hrvatskoj, koji su tražili od nadležnih institucija da se hitno reaguje.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Utorak, 10.10.2017.

09:06

Hrvati šokirani: Najteža afera od osamostaljenja
Foto: Thinkstock

Iz Hrvatskih laburista - Stranke rada u ocenili šokantnim revidirani financijski izveštaj i pozvali nadležne institucije da što pre postupe po kaznenim prijavama, istraže i utvrde odgovorne za najveću aferu od osamostaljenja Hrvatske.

Oni se nadaju i primerenoj kazni za odgovorne koji, kako kožu, neće završiti samo na "guljenju krompira".

"Na naplatu je došlo više od dve decenije neodgovornog upravljanja kompanijom, rođačkog kapitalizma i veze politike i privatnog kapitala, ali nadamo se da štetu neće platiti poreski obveznici. Takođe očekujemo da eventualni gubitak radnih mesta u kompanijama iz koncerna bude sveden na najmanju moguću meru", poručuju Laburisti.

Ujedno, pozdravljaju najavljeno osnivanje saborskog istražnog povereništva za Agrokor "kako bi se rasvetlila politička pogodovanja bivšem predsedniku Uprave Ivici Todoriću" pri čemu očekuju da nijedan sadašnji ili bivši državni zvaničnik ili čelnik državne institucije koji bi mogao da ima saznanja o aferi ne bude izuzet od svedočenja pred tim telom.

"Verujemo da će parlamentarna istraga biti sprovedena krajnje odgovorno, lišena svakog dnevnopolitičkog uticaja. Po utvrđivanju eventualne kaznene odgovornosti, nadamo se da će odgovorni biti primereno kažnjeni za aferu koja je potresla hrvatsku privredu i da se njihova odgovornost neće nadomestiti guljenjem krompira", stoji u saopštenju Hrvatskih laburista-Stranke rada koje je potpisao predsednik Laburista David Bregovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: