"Dodik bi da otcepi RS, odmah preseći koridor"

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da ukoliko bi došlo do otcepljenja Republike Srpske odmah treba preseći koridor.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 06.10.2017.

11:17

Foto: Tanjug, arhiva

Kako kaže, predsednik Milorad Dodik preduzima sve da bi do otcepljenja došlo, a presecanje koridora bi bilo "za par sati gotovo".

Mesić je za Dnevnik D rekao da je Dodik na vlast došao kao veliki kritičar Slobodana Miloševića, a da je potom promenio svoj pravac političkog delovanja.

"Ja mislim da on (Dodik) iskreno veruje da BiH može da se podeli i da u tom smislu on sve preduzima. Međutim njega će vreme razuveriti kao i mnoge druge. BiH je nedeljiva i na ovom prostoru ta arhitektura je do kraja završena, prema tome svako ko troši energiju i sredstva na neostvarive ciljeve čini gluposti", rekao je Mesić i dodao:

"Kada bi neko otcepio deo Bosne i Hercegovine, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo", rekao je Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: