Procurilo: Todorić lažirao sume, fale milijarde

Ivica Todorić mogao bi se suočiti s optužbama da je odgovoran za najveću sistemsku prevaru u istoriji hrvatske države, vrednu dve milijarde evra, piše Nacional.

Region

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

15:20

Procurilo: Todorić lažirao sume, fale milijarde
Foto: Youtube, screenshot

Uz njega bi se sa sličnim optužbama trebalo suočiti i brojni njegovi saradnici. Te teške optužbe svoje uporište pronaći će u završnom izveštaju revizorske kuće Prajsvoterhaus Kuper (Pricewaterhouse Coopers PwC), koji će zvanično biti dovršen ove nedelje.

Prema nezvaničnim informacijama, gubitak Agrokora u prošloj godini ukupno iznosi čak 20 milijardi kuna, međutim, kada se otpišu međusobna potraživanja kompanija unutar koncerna i izvrše drugi računovodstveni otpisi, gubitak bi mogao iznositi od 12 do 15 milijardi kuna.

Revizori PwC-a utvrdili su da su se najveće manipulacije i lažiranja radili prilikom procene vrednosti pojedinih robnih marki iz Agrokorovog koncerna, kao i vrednosti "know-how" tehnologija.

“Nema nikakve sumnje da je reč o kaznenim delima. Za njih su odgovorni Ivica Todorić, ali i skoro kompletna uprava koncerna, a moguće i pojedinci iz kompnija unutar koncerna. Svi koji su uključeni u lanac u kome se formirala lažna vrednost firme mogli bi se brzo suočiti s pravnim problemima, naročito kada revizori i zvanično okončaju svoj posao”, izjavio je za Nacional izvor upućen u zbivanja u Agrokoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: