Hrvat zaštitio reč i sada preti i iznuđuje novac

Gospodin iz Zagreba, koji se u javnosti predstavlja kao DJ Turk, osmislio je možda najbriljantniji poslovni model ikad.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

13:23

Hrvat zaštitio reč i sada preti i iznuđuje novac
Foto: Thinkstock

Doslovno hoda okolo i preti tužbom svima u muzičkoj industriji koji u nazivu svog festivala ili nekog drugog događaja koriste reč – reunion. Razlog je, sasvim logično, jer joj je on vlasnik.

Englesku reč, koja je inače prvi put zabeležena u 17. veku, a nastala je od latinskog reunire, gospodin Turk, odnosno Hrvoje Turčin, nekako je uspeo da zaštititi u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Stoga sad, pretpostavljamo, pokušava zaraditi na njoj.

Tako je ovih dana poslao dosta urnebesnu poruku drugom DJ-u, Marku Yeshu Ješovniku, koji radi i kao menadžer te voditelj na Radiju 101, u kojoj mu objašnjava da je isključivo on vlasnik reči koju je ovaj koristio za promovisanje nadolazećeg partija. Gospodin DJ Turk doslovno je napisao:

“Lep pozdrav, video sam da organizujete party u kojem je spominjana reč REUNION. Naime, ja sam vlasnik te reči za delatnosti organizacije partija, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obeležja, a da se odnosi na zabavu. Ovim putem Vas molim da maknete reč REUNION iz naslova, vizuala, karata ili bilo kog ostalog promotivnog materijala koji koristite. U protivnom će Vas kontaktirati advokatska kancelarija Grubeša i partneri.”

S tim da čovek ne blefira, Ješovniku se potom javila i navedena kancelarija s istim zahtevom, pa ih je na kraju poslušao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: