Prvi privatni aerodrom i grad oko njega VIDEO

U srcu Dalmacije nići će prvi privatni aerodrom u Hrvatskoj, a uz njega će se izgraditi i čitavi mali grad.

Region

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 18.09.2017.

13:37

Prvi privatni aerodrom i grad oko njega VIDEO
Foto: Youtube, screenshot

U narednih nekoliko meseci Ministarstvo državne imovine planira raspisivanje konkursa za projekat Aerodroma Stankovci kod Zadra, ali i za dugo očekivani projekat Golf resorta Larun u opštini Tar – Vabriga u Istri, piše Jutarnji list.

Ovo su potvrdili u Ministarstvu, na čijem je čelu HDZ-ov Goran Marić, najavivši tako da će država, nakon puno stagniranja, krenuti u realizaciju godinama najavljivanih turističkih projekata koji čekaju zeleno svetlo države i koji bi, pođe li sve prema planu, trebalo znatno da obogate turističku ponudu Jadrana i Istre.

Projekat aerodroma u Stankovcima, naime, star je već devet godina i ideja je poduzetnika Josipa Crnčevića iz Sesveta koji u Stankovcima, na državnom zemljištu, želi da gradi 400 miliona evra vredan privatni aerodrom i mali grad, a za koje je dosad tražio lokacijsku dozvolu.

Konkurs za korišćenje državnog zemljišta preduslov je i za realizaciju projekta golf-resorta u Istri porečke konsultantske i turističke agencije M Chanaan.

Kompanija je za potrebe projekta izradila masterplan, opština još 2015. godine donela urbanistički plan uređenja - a sad je još preostalo, kao i za brojne druge projekte, raspisati konkurs za prodaju ili koncesiju državne zemlje što je preduslov za investicije u Istri i kod Zadra.

Taj bi se korak, sudeći prema najavama iz Ministarstva državne imovine, trebalo dogoditi u što skorijem roku, a novim bi investicijama u domaći turizam na ruku trebale ići i izmene Zakona o strateškim investicionim projektima koji se do kraja sptembra nalazi na javnom savetovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: