Kreću u lov: Hrvatski divovi ujedinjeno po Agrokor

Hrvatske kompanije Atlantik i Adris zainteresovani su za zajednički ulazak u Agrokor, piše hrvatski Jutarnji list pozivajući se na izvore iz vrha obe kompanije.

Region

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 18.09.2017.

08:37

Kreću u lov: Hrvatski divovi ujedinjeno po Agrokor
Foto: Tanjug, arhiva

List navodi da još nije moguće dobiti više detalja oko konkretnih namera Atlantika i Adrisa, ali jasno je kako je već i sama vest zasigurno jedna od najvažnijih poslovnih priča u savremenoj istoriji hrvatskog biznisa.

Jutarnji, nadalje, saznaje da Atlantik i Adris pozivaju da im se u konzorcijumu koji bi preuzeo delove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske kompanije. Pozivnicu će sigurno dobiti hrvatski penzijski fondovi, ali i drugi velikani hrvatske prehrambene industrije. Drugim rečima, pozivnicu će sigurno dobiti i Podravka.

Osim poslovnih interesa kao što su širenje poslovanja i zarada, zajednički interes članova novog konzorcijuma jeste da značajni delovi Agrokora ostanu u dominantnom hrvatskom vlasništvu.

Kao glavne mete za preuzimanje Atlantik i Adris u startu su odredili Jamnicu i(ili) Ledo, ali nisu isključeni ni drugi ciljevi, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: