Mađari kratkih rukava, auto-gigant u komšiluku

Izgleda da oko izdavanja dozvole od Ministarstva za zaštitu životne sredine za prokjekat Magne u Sloveniji ipak nije bilo problema.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 14.09.2017.

16:37

Mađari kratkih rukava, auto-gigant u komšiluku
(Foto: Thinkstock)

To je otvorilo put i za izdavanje i građevinske dozvole. Slovenačka vlada trebalo bi da ove nedelje potpiše i ugovor za realizaciju projekta, rekao je slovenački ministar Zdravko Počivakšek.

"Drago mi je što su otklonjene sve prepreke za veliku investiciju Magne koja će otvoriti mnogo novih radnih mesta", rekao je premijer Miro Cerar.

Dodao je da se izdavanje dozvole očekuje početkom oktobra, kada investitor treba da počne sa radom na projektu.

Magna je, zbog mogućih kašnjenja u izdavanju dozvole od Ministarstva za zaštitu životne sredine u Sloveniji pripremila plan B koji podrazumeva selidbu izgradnje u Mađarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: