Inspektori kontrolišu bez najave - kazne na moru

Poreska inspekcija je od početka sezone obavila 3,3 hiljade provera, od čega je u 565 slučajeva zabeležen prekršaj, što je budžetu donelo 1,37 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

09:56

Inspektori kontrolišu bez najave - kazne na moru
Foto: Thinkstock

Poreski inspektori i ove sezone posebno nadziru turistički promet. Bez najave proveravaju registar kase, izdavanje fiskalnih računa, dokumentaciju zaposlenih i ostalo.

Portal RTCG prenosi da iako su uobičajene provjere, od 606 kontrolisanih u prvoj polovini avgusta, čak 178 nije radilo po zakonu.

Predstavnik Poreske uprave Milica Vuletić, kazala je da je najviše nepravilnosti u oblasti izdavanja fiskalnih računa i evidentiranje prometa preko kasa, a zabrana rada se izriče kod onih kod kojih se utvrdi ponovljeni prekršaj.

Od avgustovskih prekršajnih naloga u budžet se slilo više od 400 hiljada evra, dok je privremenim zatvaranjem kažnjeno 15 objekata. Do kraja sezone, kako su kazali u PU, neće stati sa kontrolama.

Za razliku od Tivta, gde je najviše poreske discipline, Ulcinj beleži najviše prestupa. U PU smatraju da, osim budžetu, kontrole doprinose i poreskoj disciplini.

“U toku prethodne sezone to je rezultiralo naplatom od čak devet miliona iznad rezultata iz 2015. godine, tako da očekujem da će i ova godina biti uspešna i da će rast naplate biti nastavljen”, kazala je Vuletić.

U PU su zadovoljni i ukupnom naplatom prihoda. Samo u junu i julu ona je bila deset miliona evra viša nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: