"Cene u nebo, jeftinije do Londona nego Zagreba"

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kaže kako će ih za dan posetiti 9.000 ljudi, samo s kružnih putovanja.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik , n1.hr

Petak, 28.07.2017.

12:49

Foto: Thinkstock

On je rekao da su tu i izleti svih onih turista koji žele da dođu u istorijsko jezgro.

U razgovoru za N1 govori o rekordnim brojkama u sezoni, ali i nekim problemima.

"Na ulazima u grad smo uveli brojače, kada brojka pređe 8.000 - pali se alarm. Želimo da dođemo do 4.000 gostiju dnevno s kružnih putovanja, tada ćemo moći da pružimo kvalitetniju uslugu nego kada je u gradu više gostiju", kaže gradonačelnik. .

Na pitanje koliko Grad brine za socijalno osetljive grupe, gradonačelnik kaže da im nude besplatni javni prevoz, osiguvaraju prostor za život onima koji to sami nisu u mogućnosti do subvencija na penzije.

"Mi smo grad koji je odsečen od matice zemlje, u toku turističke sezone zbog gužve na putevima je nemoguća komunikacija do Splita, a gorući problem je Kroacija erlajns jer ne pronalazimo zajednički jezik, cene dižu u nebo. Ispada da je jeftinije otići u London nego u Zagreb. O tome smo nedavno razgovarali i s premijerom”, kaže Franković.

On je istakako i da je Dubrovnik jedini grad koji je odsečen od matice zemlje.

“Verujem da će Pelješki most promeniti kvalitet našeg života i poboljšati komunikaciju s glavnim gradom i sa Splitom. S Pelješkim mostom bi mogli napokon normalno da živimo", smatra Franković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: