Gotova stvar - svi aerodromi idu strancima

Privatizacija aerodroma u Crnoj Gori je sasvim izvesna, jer je predsednik vlade Duško Marković to još jednom potvrdio.

Region

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

09:42

Gotova stvar - svi aerodromi idu strancima
Foto: Thinkstock

Naime, upravljanje vazdušnim lukama biće prepušteno strancima sa kojima se intenzivno pregovara.

Markovićev kabinet za početak će dati u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru aerodrom Tivat, jer joj naruku ne ide model kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), pišu Večernje novosti.

“Naše opredeljenje je da ćemo "Aerodrome Crne Gore" u celini, a posebno aerodrom Tivat pokušati da valorizujemo kroz model dugoročnog zakupa. Postoje ozbiljna interesovanja kredibilnih svetskih kompanija i za ovaj prostor. Mi sa Svetskom bankom u ovom momentu radimo na projektovanju modela, mislim da će to biti veoma brzo, i tada ćemo izaći sa konkretnim predlogom”, poručio je Marković.

Ova priča za SDP je neprihvatljiva jer su, kako kažu, ubeđeni da je u pitanju još jedan u nizu štetnih ekonomskih i antidržavnih mera kojom bi se Crna Gora lišila svog kapitalnog resursa i višestruko uspešne kompanije.

“"Aerodromi Crne Gore" već deceniju ostvaruju profit koji je svake godine sve značajniji i sposobni su da iz tog profita redovno servisiraju sve obaveze koje bi nastale na osnovu kreditnog zaduženja za proširenje kapaciteta, posebno onih u Tivtu”, smatra Draginja Vuksanović, funkcioner socijaldemokrata Ranka Krivokapića.

Ona smatra da je to uostalom pokazala studija EBRD i u njoj je navedeno da će zgrada aerodroma biti vredna minimum 354 miliona evra na osnovu ulaganja od 50 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: