Turisti beže od komšija: Nema vode, sve smrdi

U samom špicu turističke sezone meštani Vodica u Hrvatskoj i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

12:48

Turisti beže od komšija: Nema vode, sve smrdi
Foto: Thinkstock

Zapadni deo grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i delu Ulice blata pune su turista.

Turisti odlaze pre završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele da budu na letovanju bez vode.

Voda iz slavina je bila mutna i neprijatno je zaudarala, meštani kažu od fekalija, a problem je prijavljen preduzeću Vodovod.

Iz Vodovoda su izašli na teren i utvrdili kako voda nije zdravstveno ispravna.

"Uzrok je nelegalna bušotina za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na vodovodu za snabdevanje pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda u vreme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi osam stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb", saopšteno je iz Vodovoda.

"Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašćeno spojena na vodovod za snabdevanje vodom od strane fizičke osobe – investitora i izvođača stambene zgrade u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja sistema za snabdevanje pitkom vodom", dodaje se u saopštenju Vodovoda.

Radi se o zgradi čiji je investitor Zoran Josipović, preduzetnik i član HDZ-a koji se nelegalno spojio na vodovodnu mrežu i nelegalnom bušotinom pitku vodu učinio neispravnom u najmanje tridesetak domaćinstava.

Vodu je, uz Vodovod, ispitao i Zavod za javno zdravstvo i oba nalaza pokazala su kako voda nije za upotrebu, a korisnici su o tome obavešteni.

"S obzirom na to da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno delo ugrožavanja života i zdravlja ljudi, Vodovod je protiv počinitelja podneo krivičnu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi i o svemu obavestio nadležne inspekcijske službe", saopšteno je iz Vodovoda.

Voda se Vodičanima u tom delu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodovodnih cevi kako bi se uspostavila redovna upotreba.

Normalizacija stanja se, prema saopštenja iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima.

Investitor stambene zgrade u Prvićkoj ulici koji je izazvao celi problem Zoran Josipović tvrdi kako je uzrok problema bila cev koja je pukla. "Cev je sanirana i voda više ne teče. Ovo što se dogodilo nema veze s izgradnjom zgrade koja ima sve dozvole i koja je izgrađena po svim propisima", kazao je Josipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: