Vlada obećala pola za stan, oni požurili, i sad...

Vest koja je privukla pažnju u regionu bila je ona da na snagu stupa Zakon o subvencionisanju stambenih kredita u Hrvatskoj.

Region

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

15:51

Vlada obećala pola za stan, oni požurili, i sad...
(Foto: Thinkstock.com)

Iako informacije o uslovima i rokovima za dobijanje subvencionisanih stambenih kredita u nadležnom Ministarstvu građevinarstva daju na kašiku, tamonji mediji otkrivaju po neki detalj:

Subvencionisaće se krediti sklopljeni isključivo nakon otvaranja konkursa i odabira banaka koje će učestvovati u programu.

Nakon što je Hrvatski sabor u junu doneo zakon o subvencionisanju stambenih kredita, mnogi građani su ubrzali "isplatu" stanova i sklapali kupoprodajne ugovore.

Žurbu su dodatno podstakle informacije o ograničenom budžetu za subvencije od samo 17,5 miliona kuna u ovoj godini i odluku da se odobri kreditni krediti prema vremenu prijema zahteva u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

S portala Novac za sve su proverili da li će građani koji sada uzimaju kredite mogu prijaviti na tender za potraživanje kredita, ili će se krediti koji su sklopljeni s bankama isključiti isključivo nakon otvaranja konkursa. Slične postavke postavili su kupci stanova koji su sklopili kupoprodajne ugovore pre donošenja zakona, ali stanovi koje su kupili biti izgrađeni krajem ove ili naredne godine.

"Subvencija neće biti retroaktivna", kazali su u Ministarstvu građevinarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: