Oaza srećnih - selo iz kog niko ne želi da se seli

Regonalni mediji prenose, kažu za njih malo nestvarnu priču, iz jednog od najmanjih prigradskih naselja – Marjančaca.

Region

Izvor: B92

Subota, 22.07.2017.

14:19

Oaza srećnih - selo iz kog niko ne želi da se seli
(Foto: Thinkstock.com), ilustracija

Pišu da je to selo iz kog se niko još nije preselio u “bolji svet”, niti želi da ode u skorije vreme.

Samo pet kilometara od središta Valpova i dva kilometara od najvećih gradskih trgovačkih centara, Marjančaci sa svojim mirom u neposrednoj blizini grada pravi su magnet za sve one koji žele da uživaju u čarima seoskog života. U selu je samo 350 stanovnika u stotinak domaćinstava, a meštani tvrde da je istinska tajna lepote života u ovom selu zajedništvo njegovih stanovnika, međugeneracijsko poštovanje kao i činjenica da su svi oni čvrsto povezani rodbinskim ili kumovskim vezama.

Oduvek vrlo pitomo i privlačno, smešteno uz auto-put, Marjančaci su idilično naselje u kojem poželi da živi svako ko ga je bar jednom posetio, piše Glas Slavonije. To potvrđuju i mladi Marjančačani, koji su poslednjih godina ulaz u naselje ukrasili svojim novim, savremenim kućama, na prostoru na kome se zbog velikog interesa mladih ljudi za građevinskim zemljištem morao menjati i Prostorni plan Grada Valpova. Uglavnom su svi zaposleni.

Već decenijama naselje nosi titulu jednog od najuređenijih sela u Valpovštini i koje je zbog toga dobilo i kolokvijalni naziv Mali Pariz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: