Ko hoće pored Straduna, neka plati duplo

Gradske vlasti Dubrovnika povećale su cene parkiranja skoro duplo u najužem centru grada gde će sat vremena parkiranja iznositi 10 evra.

Region

Izvor: Tanjug

Subota, 22.07.2017.

09:32

Ko hoće pored Straduna, neka plati duplo
Foto: Thinkstock

Dosadašnja cena bila je 5,5 evra tokom letnje sezone.

Prema novom cenovniku, dnevna parking karta u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 evra. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 evra, a dnevna karta 108 evra.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da veruje da je ova cena parkinga primerena lokaciji, prenosi Hina.

"Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platiće tih 10 evra. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mesečnih pretplatnih karata po ceni od osam evra, zavisno od zone", rekao je Franković.

Nedeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko istorijskog jezgra Dubrovnika tokom letnje sezone koštaće 202 evra, dok u zimskoj nedelju dana parkiranja iznosi 40,5 evra.

U Dubrovniku postoji pet parking zona - nulta, poslovna, druga, treća i izvanulični parking Gradac, koji je rezervisan za korisnike povlašćenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: