Stigle ponude, ko će graditi Koridor 5C

U sedištu JP Auto-putevi FBiH d.o.o. u Mostaru obavljeno je javno otvaranje ponuda za izgradnju auto-puta na Koridoru 5C, deonica Počitelj-Bijača

Region

Izvor: klix.ba

Utorak, 18.07.2017.

15:29

Stigle ponude, ko će graditi Koridor 5C
Foto: Thinkstock

Ponude za izgradnju poddeonice Počitelj-Zvirovići predale su sledeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Nakon otvaranja ponuda, tenderska komisija JP Auto-putevi FBiH d.o.o Mostar će detaljno proveriti pristiglu dokumentaciju, te potom izabrati izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje spomenutih radova.

Poddeonica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddeonici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mestom i pristupnim saobraćajnicama do regionalnog puta Buna-Domanovići i magistralnog puta M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procenjena vrednost radova iznosi 100 miliona evra. Predviđeni rok izgradnje je 30 meseci.

Izgradnja poddeonice finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Evropskom investicijskom bankom (EIB), saopšteno je iz Auto-puteva FBiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: