Arapa čekaju komšije: Ko kupi stan dobija i BMW

Hrvatsku će posetiti jedan od najbogatijih Arapa sveta, nakon čega će odlučiti o potencijalnim investicijama na hrvatskoj obali.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2017.

10:06

Arapa čekaju komšije: Ko kupi stan dobija i BMW
Foto: Thinkstock

Rezidencijalni toranj na 38 spratova rasprodan je šest meseci pre samog početka gradnje u tada nerazvijenom delu Dubaija - početak je korporacije Damac Properties čiji prvi čovek Husain Sajvani dolazi u Hrvatsku radi potencijalnih investicija.

Poseta jednog od deset najbogatijih Arapa sveta, koji je poznat i po običaju da kupcima svojih nekretnina daruje Lamborgini ili BMW, rezultat je niza sastanaka kompanije Colliers International Hrvatska sa investicionim fondovima i korporacijama u Abu Dabiju i Dubaiju.

“DAMAC-ova operativna delegacija je već ranije bila u Hrvatskoj, a naša prezentacija ih je dodatno motivisala da donesu ključnu odluku da i njihov vlasnik i direktor, gospodin Husain Sajani poseti Hrvatsku i sam se upozna s hrvatskim tržištem i potencijalom”, ističe Vedrana Likan iz te globalne agencije za nekretnine.

Gospodina Sajvanija i njegov tim upoznaćemo sa potencijalom srednje i južne Dalmacije. S obzirom na raspoloživost vremena, obilasci će biti realizovani iz vazduha, a o potencijalnim konkretnim projektima nadamo se da ćemo započeti razgovore na operativnijem nivou nakon ove posete. Gospodin Sajvani jedan je od najuglednijih Arapa kako u Emiratima tako i širom sveta, a naročito u investicionim krugovima”, opisala je Likan, dodajući da će se Sajvani susresti s predsednicom države Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Milijarder s Forbesove liste najbogatijih jedan je od kreatora današnjih vizura Dubaija, a u tom biznisu s nekretninama sarađivao je i s američkim predsednikom Donaldom Trumpom. Tereni za golf u luksuznoj četvrti Dubaija koju je izgradila Sajvanijeva kompanija pod upravljanjem su Trumpove kompanije.

Svetski mediji su prenosili susrete i druženja te dve moćne porodice, a Trump se ogradio u startu nakon izbora za predsednika SAD-a rekavši kako će stopirati svoje poslove dok je u Beloj kući.

Damac Properties proširio se i na Evropu projektom Aykon London One, rezidencijalnom zdanju u saradnji s brendom Versace.

“Zanimljivo je da je na svakom od naših sastanaka minimalno jedna osoba na strani investitora već posetila Hrvatsku, bilo poslovno ili privatno i da su iskustva koja su podeljena s drugima vrlo pozitivna. Na našim sastancima smo upoznavali investitore s Hrvatskom, ali smo i nadograđivali njihovo postojeće shvatanje šta Hrvatska ima, tj i što još može da ponudi”, kaže Likan.

Hoće li i šta na hrvatskoj obali zainteresovati čelnika kompanije s 2,45 milijardi evra vrednim projektima u razvoju, biće jasnije nakon posete i najavljenih sastanaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: