Kinezi pojačavaju: Vaš auto-put nam je prioritet

Izgradnja prve deonice auto-puta Bar-Boljare od Podgorice do Mateševa biće završena u roku, na kvalitetan način i uz poštovanje najviših bezbednosnih standarda.

Region

Izvor: cdm.me

Sreda, 05.07.2017.

14:17

Kinezi pojačavaju: Vaš auto-put nam je prioritet
Foto: Thinkstock

To je istakao glavni direktor kineske kompanije CRBC Lu Šan na sastanku sa predsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Saglasivši se sa premijerom da je ovo projekat dve vlade i dva naroda, Šan je kazao da je među 200 projekata koje njegova kompanija radi širom sveta, ovaj u Crnoj Gori za njih među prioritetima.

Najavio je da će pojačati prisustvo inženjera i menadžmenta na terenu, te zaposliti dodatnu radnu snagu i iz Crne Gore kako bi se intenzivirali radovi na auto-putu. Šan je rekao i da će posebna pažnja biti posvećena zaštiti životne sredine.

Marković je kazao da je izuzetno zadovoljan dinamikom radova u 2017. godini i ponovio očekivanje da u ovoj godini bude potrošeno svih 194,3 miliona evra predviđenih za auto-put u kapitalnom budžetu za ovu godinu.

On je podsetio da je do sada izdato 16 građevinskih dozvola, te da se ubrzo očekuje izdavanje još jedne, čime se stvaraju uslovi da na celoj trasi imamo više mašina i zaposlenih.

Premijer je saopštio da Vlada već u ovom trenutku radi na stvaranju pretpostavki za nastavak gradnje auto-puta od Mateševa do granice sa Srbijom.

Direktor CRBC-a je kazao da je njegova kompanija dogovorila sa vlastima u Srbiji izgradnju auto-puta do granice sa Crnom Gorom, kako bi se spojio sa trasom koja na teritoriji Crne Gore treba da ide do Boljara. Istakao je važnost ovog projekta ne samo za Crnu Goru i Srbiju, već i za ceo region Zapadnog Balkana.

“Vlada Crne Gore ima planove za ozbiljan razvoj infrastrukture, ne samo u drumskom nego i u železničkom saobraćaju”, istakao je Marković, ali ukazao da se moraju naći modeli kako se ne bi ugrozili napori koje Vlada čini u konsolidaciji javnih finansija.

U tom kontekstu, sagovornici su ocenili da je povoljan model privatno-javnog partnerstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: