Ekspresno: Na auto-putu niču petlje i mostovi

Ministarstvo održivog razvoja Crne Gore izdalo je Ministarstvu saobraćaja dve nove građevinske dozvole za poddeonice prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

13:13

Ekspresno: Na auto-putu niču petlje i mostovi
Foto: Thinkstock

Na poddeonici 4.1.1 počeće gradnja mostova Tara 1 i Tara 2, kao i tunela i petlje Mateševo, sa pripadajućim delom otvorene trase, pišu Dnevne novine.

Uporedo sa pomenutim radovima, počeće i izgradnja mostova Suvovar, Krkor i Mištica, kao i petlje Veruša sa ovorenim delom trase na poddeonici 3.1.

“Glavni projekat građevinskih radova na izgradnji poddeonica 4.1.1 i 3.1 auto-puta Bar-Boljare, deonica Smokovac-Mateševo, revidovan je od strane Državne komisije za reviziju tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta”, navodi se u građevinskoj dozvoli.

Do sada, Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je 16 građevisnkih dozvola od ukupno 19. Preostale tri dozvole, biće, prema saznanjima Dnevnih novina, izdate veoma brzo.

Za gradnju prioritetne deonice auto-puta Bar-Boljare do sada je utrošeno 216 miliona evra. Na ovom projektu, angažovano je 2.138 radnika.

Od toga 1.383 su radnici iz Kine, dok je 755 domaćih koji rade u kompaniji CRBC ili u domaćim kompanijama podizvođačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: