CG: Za taksu uzimaju hiljade evra

Tivatska Turistička organizacija je u prethodna tri dana, naplatila 2,53 hiljade evra boravišne takse za plovne objekte nautičkog turizma.

Region

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

12:16

CG: Za taksu uzimaju hiljade evra
Foto: Thinkstock

U tom periodu su u Tivat uplovile 53 jahte, a kako su naveli, to je do sada rekordna naplata.

Predstavnici Turističke organizacije su kazali da su zadovoljni zabeleženim povećanjem i da veruju da će naplata kako sezona dobija na značaju beležiti samo ekspanzivan rast, prenosi Radio Tivat.

Iz Tursitičke organizacije su dodali da se naplata takse povećala na osnovu podataka koji su zabeleženi za prethodna tri dana.

“Nautički turizam je u poslednjih deset godina doživeo ekspanziju, a Tivat se smatra najfrekventnijom crnogorskom destinacijom nautičkog turizma“, navodi se u saopštenju.

Opština Tivat je, u skladu sa zakonom, počela naplatu boravišne takse za plovne objekte nautičkog turizma. Naplatu takse obavlja Turistička organizacija Tivta.

Oni su objasnili da svaki strani plovni objekat, brod ili jahta sa ugrađenim ležajevima koji se koriste za odmor, sport, rekreaciju, razonodu i krstarenja, koji boravi u teritorijalnom moru Crne Gore u obavezi je da plati boravišnu taksu.

Visina boravišne takse za plovne objekte zavisi od vremenskog perioda njihovog boravka u Crnoj Gori i dužine plovila.

Turistička organizacija Tivat je naplatu boravišne takse na plovnim objektima počela krajem prošle godine godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: