Klarkson hvali Rimca: Drugi auto-giganti nek uče

Bivši voditelj emisije Top Gear Džeremi Klarkson u svojoj kolumni za The Sunday Times prilično je nahvalio Mata Rimca i njegov električni automobil Concept One.

Region

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

10:42

Klarkson hvali Rimca: Drugi auto-giganti nek uče
(Foto: Thinkstock.com)

Klarkson se osvrnuo, malo i šaljivo, na nesreću kolege Ričarda Hamonda koju je doživio vozeći Rimčev automobil koji se zapalio.

“Pre nekoliko godina Ričard je upitan da vozi automobil po pisti, i nekako je uspeo da se prevrne i onda je završio u komi nekoliko nedelja. A sada, kada smo ustanovili da ne može voziti ravno, dokazao je da ne može voziti ni u krivinima“.

"Sve što je trebalo da radi jeste da vozi mali električni auto niz planinu, što je uspevao, ali je onda nekako izgubio kontrolu, zakotrljao se niz padinu i završio u bolnici. Ponovo”, počinje svoju kolumnu Klarkson, aludirajući na Hamondovu nesreću u Rimčevom automobilu.

Piše potom kako većina normalnih ljudi misli da je struja nešto što pogoni toster ili veš mašinu.

“Ideja kupovine električnog vozila, osim ako niste mlekar, čini se mudra kao kupovina blendera za hranu na benzin. Rimac bi to mogao da promeni“.

Nastavlja kako je Rimčev automobil vozio kratko vreme i kako nije mogao da veruje koliko ubrzava.

“Ovde ne govorimo o automobilu koji je brz kao Lamborgini Aventador. Puno je brži od toga. Brži je od bilo čega što sam vozio i to za jako, jako puno.”

Klarkson piše kako nikad nije bio fan električnih automobila i kako mu se poređenje s normalnim motorima činila bespotrebnim.

“Međutim, Rimac je promenio moje mišljenje. Bio je – nema druge reči – brilijantan”, piše Klarkson i dodaje kako se automobil dopao i Hamondu.

Na kraju piše o hibridnom Range Roveru. Zaključuje svoj tekst sugestijom Land Roveru da konsultujea Rimca oko tehnologije koja bi mogla da se primeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: