Konzum zatvara 27 prodavnica u narednih mesec dana

U sledećih mesec dana zatvoriće se 27 prodavnica Konzuma, otkrila je Zlatica Štulić, predsednica Sindikata trgovine.

Region

Izvor: Jutarnji list

Subota, 24.06.2017.

16:29

Konzum zatvara 27 prodavnica u narednih mesec dana
(Foto: Thinkstock.com)

Ona je tu informaciju dobila od Radničkog veća te kompanije, a radiće se većinom o manjim prodavnicama s najviše pet zaposlenih.

Kako je Jutarnjem listu otkrila Štulić, deo radnika koji rade u tim radnjama biće prebačeno u druge radnje poput onih na obali, s obzirom na to da za njih postoji potreba zbog sezone, a postoji mogućnost da će u slučaju ako te prodavnice budu date u najam drugim firmama, zaposleni budu „prebačeni“ u ta preduzeća.

Ona ističe da nema informaciju koliko bi se prodavnica prilikom procesa restrukturiranja zatvorilo, ali Slavko Ledić, predsednik Uprave Konzuma, u sredu je najavio da bi se brojka mogla kretati između 80 i 100. Pritom je Ante Ramljak, vanredni poverenik za Agrokor, izjavio da će uz smanjenje neprofitabilnih prodavnica, istovremeno raditi na otvaranju novih, tako da je moguće da se i u njima zaposli deo radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: