Hrvati: Ovo više ne sme da se desi, biće 24h

Od idućeg leta aerodromi u Hrvatskoj radiće 24 sata, a ukoliko bude neophodno i država će participirati u troškovima.

Region

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

14:11

Hrvati: Ovo više ne sme da se desi, biće 24h
Foto: Getty images

Tako više neće moći da se ponovi događaj od prošlog petka kad avion Kroacija erlajnsa na letu Zagreb - Dubrovnik nije mogao da se vrati na Aerodrom Franjo Tuđman pa je bio preusmeren u Rim jer nijedna druga luka u Hrvatskoj u to doba nije bila otvorena.

Resorni ministar Oleg Butković kazao je da će od 2018. osim zagrebačkog aerodroma za letnje sezone letenja biti 24 sata otvoren i Aerodrom Split, koja je sad otvorena samo do 22 sata.

"Bude li potrebno i država će participirati u troškovima", rekao je Butković.

Ministar naredbom o otvorenosti koju donosi svake godine određuje radno vreme aerodroma. Prema sadašnjoj, 24 sata mora biti otvorena samo ZL Franjo Tuđman, međutim uprkos tome nisu mogli da prihvate Erbas 320 CA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: