I Hrvati na mapi Arapa, sleće prvi put (VIDEO)

Avion Emirejtsa, jedne od najvećih avio-kompanija na svetu, sleteće 1. juna po prvi put u Hrvatsku.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Utorak, 30.05.2017.

12:41

I Hrvati na mapi Arapa, sleće prvi put  (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Povodom toga je ministar turizma Gari Kapeli otputovao u Dubai, odakle će se vratiti inauguracionim letom te kompanije u zagrebačku vazdušnu luku.

Emirejts će tako 1. juna započeti svakodnevne i celogodišnje direktne letove između Zagreba i Dubaija.

Kapeli će se u sklopu službenog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima susresti u Dubaiju u sedištu kompanije Emirejts sa predsednikom Uprave Timom Klarkom.

"Sa čelnim čovekom Emirejtsa ministar Capeli će razgovarati o važnosti uvođenja direktnog leta Zagreb-Dubai za dodatni razvoj turizma i hrvatske privrede, a u planu mu je i sastanak sa izvršnim direktorom jedne od najvećih korporacija zdravstvenog osiguranja na svetu CIGNA Jai Vermom, s kojim će razgovarati o mogućnostima zajedničke saradnje oko zdravstvenog turizma", najavljuju iz Ministarstva.

Kapeli će se u Zagreb vratiti inauguracionim letom Emirejtsa 1. juna na Aerodrom "Franjo Tuđman", kada će biti održana i svečanost, s obzirom da je Emirejts nova kompanija na tom aerodromu.

Kompanija će doleteti s jednim od većih aviona za koji treba posebno održavanje i prihvatna infrastruktura, širokotrupnim Boingom 777-300EU sa 364 sedišta, koji putnicima pruža mogućnosti letenja u tri klase, uključujući i luksuzne privatne apartmane i drugo.

Povodom dolaska takvog aviona, iz aerodrom Zagreb poručuju da nedavno otvoreni novi terminal vazdušne luke ima spojni vazdušni most posebno namenjen širokotrupnim avionima, dok iz kompanije Emirejts ističu da su zbog toga preuredili svoj prodajni prostor u Zagrebu.

Napominju i da će njihov let između Zagreba i Dubaija trajati šest sati, a svi očekuju da će to obostrano pojačati turističke i poslovne posete i Dubaiju i Hrvatskoj, ali i prevoz tereta, jer će Emirejtsov avion dnevno moći da preveze i do 23 tone tereta po letu.

Promotivne (početne) cene povratnog leta kreću se blizu 400 evra u ekonomskoj klasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: