Drugi čovek Sberbanke u Zagrebu - hitan sastanak

Drugi čovek ruske Sberbanke, najvećeg kreditora Agrokora, Maksim Poletaev stigao je u Zagreb na razgovore s predstavnicima vlade.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

14:04

Drugi čovek Sberbanke u Zagrebu - hitan sastanak
Foto: Thinkstock

Sastanak sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenković i ministarkom privrede Martinom Dalić o problemima daljeg finansiranja hrvatskog koncerna počeo je u prepodnevnim časovima.

Poletaev će od države pokušati da dobije ono što nisu uspeli od prinudnog upravnika Agrokora Ante Ramljaka, "senior status" ili prvenstvo u naplati, prenosi Hrvatska radiotelevizija. Bez toga, banka ne namerava da isplati Agrokoru novi kredit.

Premijer Andrej Plenković izjavio je, međutim, ranije da očekuje nastavak saradnje i finansiranja po povoljnijim uslovima nego ranije. On je rekao da Agrokor može da dobije svežu likvidnost od niza komercijalnih banaka.

Očekuje se da će se tokom dana Poletaev sastati i s vodećim hrvatskim privrednicima, klijentima Sberbanke.

Hrvatski mediji podsećaju da je proteklih dana izvršni direktor Sberbanke German Gref putem medija kritikovao vladin "leks Todorić" i zatražio da hrvatska država, kada je već preuzela upravljanje preuzme i Agrokorove dugove.

HRT navodi da je ruska banka izložena Agrokoru s 1,1 milijardu evra kredita, a poslednji kredit u iznosu od oko 100 miliona evra odobrili su koncernu početkom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: