Džabe crne glasine, Rusi se vraćaju u Crnu Goru

Predstavnici najvećeg turoperatura u Rusiji, TUI Rusija, potvrdili su crnogorskom ministru turizma Pavlu Raduloviću zaintersovanost ruskih turista za Crnu Goru.

Region

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

16:06

Džabe crne glasine, Rusi se vraćaju u Crnu Goru
(Foto: Thinkstock.com)

Crna Gora je nekoliko godina u ponudi TUI Rusija koja planira da poveća broj dolazaka ruskih turista, zbog čega su njeni predstavnici crnogorskom ministru predstavili inicijativu za uspostavljanje saradnje, saopštila je crnogorska vlada.

Ministar turizma satao se s izvršnim direktorom TUI Rusija Tarasom Demurom i generalnim menadžerom za Crnu Goru i Hrvatsku Sinanom Akarom, navedeno je u saopstenju.

Rusi godinama čine četvrtinu ukupnog broja turista u Crnoj Gori, a prodaja aranžmana u tekućoj predsezoni ukazuju na rast interesovanja uprkos anti-propagandi pojedinih ruskih medija koji odvraćaju Ruse od putovanja u Crnu Goru.

Crna Gora se u delu medija, od kojih su neki i zvanična glasila ruske vlade, uoči odluke njene Skupštine o ulasku u NATO, predstavljala kao nebezbedna zemlja, dok je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedavno rekla da u Crnoj Gori vlada "antiruska" histerija.

Po podacima ruske dijaspore, u Crnoj Gori stalno živi 12.000 Rusa, a tokom turističke sezone dođe i više od 300.000 ruskih turista. Po tom izvoru, Rusi u Crnoj Gori imaju 70.000 nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: