Prodaju gorivo sa popustom, svuda različite cene

Republička tržišna inspekcija utvrdila je da neki distributeri naftnih derivata u Republici Srpskoj svojim kupcima daju i dodatni popust.

Region

Izvor: Capital.ba

Četvrtak, 27.04.2017.

15:05

Prodaju gorivo sa popustom, svuda različite cene
Foto: Thinkstock

Distributeri, koji sa resornim ministarstvom imaju zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, osim umanjenja maloprodajne cene za 0,60 KM po litru regresiranog goriva, daju popuste koje su definisali svojim internim aktima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove povodom informacije da se regresirano gorivo trguje po različitoj ceni kod različitih subjekata u Republici Srpskoj navode da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Na poslovnim prostorijama ili uređajima za istakanje motornih goriva kod subjekata koji daju dodatni popust istaknuto je obaveštenje o iznosu popusta i vremenskom periodu u kome se primenjuje, te su na taj način potrošačima dostupne sve potrebne informacije o načinu ostvarivanja popusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: