"Ulažite, Srbija i BG najatraktivniji u regionu"

Gradski menadzer Goran Vesić predstavio je privredne potencijale Beograda i infrastrukturne projekte grada u Privrednoj komori Slovenije.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.04.2017.

13:09

Foto: Thinkstock

On je pozvao slovenačke kompanije da investiraju u Beograd.

Prezentaciji je prisustvovalo 56 slovenačkih kompanija, a nakon plenarne sednice održan je 21 pojedinačni sastanak sa kompanijama koje žele da investiraju i rade u Beogradu.

Vesić je rekao da su slovanački privrednici bili među prvima koji su početkom ovog veka počeli da investiraju u Srbiju, navodeći da je to bilo veoma hrabro i da smo im zbog toga zahvalni.

On je pozvao slovenačke privrednike da nastave da ulažu u Srbiju i danas, kada su, ocenjuje, Srbija i Beograd najatraktivnije mesto za investiranje u regionu i kada u Beograd dolaze investitori iz celog sveta.

Kako je naveo, Slovenija se u ukupnom ostvarenom izvozu Srbije u 2016. godini nalazi na desetom mestu, a po visini uvoza iz zemalja sveta ostvareni uvoz iz Slovenije u 2016. godini svrstava ovu zemlju na deseto mesto.

Ukupna robna razmena Srbije i Slovenije u 2016. godini iznosila je 910,9 miliona evra i beleži povećanje od 4,8 odsto u odnosu na isti period 2015. godine, navodi on.

Izvoz Srbije u Sloveniju iznosio je 400,1 miliona evra, što je za 6,7 odsto više u odnosu na 2015. godinu.

On je izneo podatak i da su ukupna neto ulaganja slovenačkih rezidenata u Srbiji u periodu 2010. do 2016. godine iznosila 304,7 miliona evra, što Sloveniju dovodi na 11. mesto među zemljama sa najvećim neto ulaganjima nerezidenata u Srbiju u navedenom periodu.

Sastanku, organizovanom u saradnji sa srpsko-slovenačkim poslovnim klubom iz Ljubljane, prisustvovali su i direktor Direkcije za građevinsko zemljiste i izgradnju grada Beograda Branislav Popović i direktor Parking servisa Andrija Čupković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: